Fuskbyggarna har stoppats för andra året i rad

Fuskbyggarna har stoppats för andra året i rad. Jag tar gärna på mig en del av äran för att programmet inte längre sänds då jag avslöjat Anders Öfvergårds och programteamets fula metoder för att ”avslöja byggfusk”. Jag anser att de smutskastar små entreprenörer genom en aggressiv framtoning som bygger på rena lögner. 

Vad gäller byggfusk kan problemet varken lösas av Anders Öfvergård eller hans löjliga program. Det som behövs är en lagstiftning med tydliga regler och krav på licensierad kunskap, likt det som finns i USA. I Sverige har vi BKR som redan nu utfärdar denna typ av licens för våtrum, men i dag kan vilken tomte som helst starta byggbolag och utge sig för att kunna saker utan att ha relevant kompetens. Ett stort ansvar ligger också på beställaren, ofta en privatperson. Det gäller att veta vem man anlitar!

Jag vill i alla fall tacka TV4:s ledning för deras beslut att lägga ner bluffprogrammet. Dock fortsätter jag min kamp för att få upprättelse. Det som visades i programmet som handlade om mig var fabricerade bevis och det är djupt orättvist om de ska komma undan med det. Jag anser att TV4 sätter hela sin trovärdighet på spel genom att sända program som bygger på rena lögner. 

Anders Öfvergård och teamet bakom programmet har med andra ord lurat hela svenska folket och borde därför förbjudas att göra tv i framtiden. En stämningsansökan i Göteborgs Tingsrätt kommer allt närmare!

Adnan Adde Hodhod