Anders Öfvergård ljuger, förtalar och hycklar

Anders Öfvergård och Josefine Freje Samuelsson är hycklare som använder lögner och förtal som metod i en programidé som går ut på att tjäna pengar genom att förstöra andras liv. De kallar det de sysslar med för journalistik när det i själva verket handlar om att deras storys bygger på osanningar och fabricerade bevis. I programmet Fuskbyggarna, där de anklagade mig för en massa saker, fick jag inte heller komma till tals och ge min version på det hela. 

Seriösa journalister tar inte parti för den ena parten i en konflikt samtidigt som de framställer den andra som en skurk. En riktig journalist tar del av båda parternas berättelser och aktar sig noga för att ställa sig på den ena eller andra sidan. I Fuskbyggarna är det redan från början bestämt vem som gjort fel och ska hudflängas och Anders Öfvergård står nästan och gråter tillsammans med den ”stackars familjen” i slutet av programmet utan att med en enda stavelse ifrågasätta deras egen del i den uppkomna konflikten.

Många tveksamheter som inte ifrågasattes

Det finns en rad relevanta frågor som noggrant förtegs i programmet:

  1. Varför framställdes det som att familjen inte kunde flytta in i huset? Den 14 februari 2018 lämnade Tjörns kommun ett slutsamrådsintyg som bekräftade att det var grönt ljus för inflyttning. I programmet får man det att se ut som att familjen levde i en källare utan möjlighet att bo med Malins barn. Samtidigt ser man på en drönarbild över huset att de ställt fram solstolar och utemöbler. Varför möblerar man i trädgården om man inte bor där?
  2. Varför nämndes det aldrig att Ronny Johansson och Malin Larsson inte hade gjort rätt för sig ekonomiskt. Arbetet med deras badrum hade upphört i och med att de inte hade betalat de sista 200 000 kronorna. Men de hade fått slut på pengar och i stället för att erkänna det vände de sig till Fuskbyggarna för att få jobbet utfört gratis samtidigt som de fick hjälp att hänga ut mig som fuskare. Jag hade försökt att få dem att deponera pengarna hos Länsstyrelsen, det var mitt villkor för att fortsätta arbetet, men de gjorde inte det heller. 
  3. Varför satte inte kvalitetsansvarig stopp för badrumsbygget om allt var fel? Han godkände alla moment och det är mitt våtrumsintyg som använts för att få slutbeviset. Och varför framkom det inte att han var jävig, han är en personlig kompis till Ronny. 
  4. Varför nämndes det aldrig i programmet att jag från början ville avsluta arbetet med Ronnys och Malins hus? Ronny hängde runt huset varje dag och var otrevlig mot hela min personal. Jag kontaktade då Rörvikshus och sa att jag ville avsluta men Kristoffer, deras agent, övertalade mig att fortsätta. Jag gick med på det med villkoret att Ronny skulle hålla sig därifrån, han fick inte göra oanmälda besök. Det fungerade ett tag, men tyvärr fick Kristoffer privata problem och försvann ur bilden vilket gjorde att Ronny åter började hänga runt huset. Han fortsatte i gammal vanlig stil, var hela tiden sur och extremt otrevlig. Då hade det ändå gått såpass långt med bygget att jag bestämde mig för att göra färdigt huset, det sämsta beslut jag fattat i hela mitt liv. 
  5. Om nu allt var så fel, varför svarar ingen på mina frågor? 

Hela det här programmet är uppbyggt på fabricerade bevis, lögner och förtal. Det är välregisserat och tillrättalagt för att få mig att framstå som en kriminell fuskare. Ärligt talat är det för mig en gåta hur en kanal som TV4 kan skita ner sig så fullständigt genom att sända det.