Mail till TV4

Nedanstående text mailade jag till TV4 kort efter att programmet där jag hängdes ut som fuskbyggare sänts. Jag har inte fått några tillfredställande svar på mina frågor.  

Jag hävdar att anklagelserna från programmet är helt utan grund. Det måste ha blivit tydligt efter rivning av badrummet att anklagelserna om fusk inte stämmer och jag undrar därför varför Anders ändå envisades att driva smutskastningen av mig vidare.

Det är lögn att jag, Adnan (Adde) Hodhod, inte skulle gå att få tag på. I programmet framgår att man tagit reda på att jag driver Vesta Community AB och på vestacommunity.se finns både adress, mail, telefonnummer och ett foto på mig.

Varför tog inte Anders kontakt för att avtala en tid och ge mig en ärlig chans att svara på frågor? Att låtsas att han inte fick tag på mig var en förevändning för att oanmäld dyka upp på min privata tomt och på ett aggressivt och mycket otrevligt sätt häva ur sig en massa falska anklagelser. Programmets idé borde bygga på att stoppa verkligt fuskbyggande, inte på att tjäna pengar på andras bekostnad genom att ljuga för tittarna.

Vi hade byggt badrummet med ett tätskiktsystem som heter Bostik PRO. Faktura för inköp av material och bekräftelse från leverantör finns i min redovisning, det är bara att komma och titta. Det syns också i programmet, en kort sekvens visar bokstäverna RO som i PRO där byggarna i programmet gjort en reva i tätningsmassan. (Se bifogad bild).

Den duk om Anders kallade för vindduk är alltså en riktig Bostik PRO-duk. Besiktningsmannen ljuger också, han håller bara med (fick han betalt för det) och insinunuerar att det är en föråldrad duk och att den dessutom är felmonterad. Den är i verkligheten monterad helt enligt Bostiks anvisningar.

Jag har, till skillnad mot vad som påstås i programmet, använt en godkänd rörmanschett. I programmet hade den skurits bort med kniv för att dölja för tittarna att den fanns. (Se bifogad bild där resterna av den blå manschetten med rörets yttre hölje syns).

Vad gäller brunnsmanscheten så var den korrekt monterad medan besiktningsmannen säger att det läckte både här och där utan att kunna visa var det läckte. Han visade också hur golvbrunnen såg ut, men först efter att den korrekt monterade brunnsmanchetten hade rivits bort.

Att röret till wc-stolen var kapat jäms med golvet är inte heller sant. Röret ska kapas efter kakling och det ska då finnas minst 2 cm för wc-manschetten vilket det också fanns. Om det nu var kapat jäms med golvet som påstods i programmet, varför visades inte det?

Jag, Adnan (Adde) Hodhod, hade kommit överens med kunden om att montera en liten, diskret och infälld MDF-lucka. Den såg 100 gånger bättre ut än det stora plåtskåp som kunden aldrig hade accepterat om vi hade monterat den. Min fråga är varför luckan och väggen revs innan ni i programmet visade hur det såg ut?

Jag anser att hela programmet är tillrättalagt i syfte att smutskasta mig och mitt kunnande som byggare. Jag kräver därför att ni i ett kommande program läser upp det jag skrivit här och att därigenom ge mig upprättelse. Det ni visade i programmet är helt enkelt inte sant och genom era lögner har ni både smutskastat mig och lurat tittarna.