TV4 sparkar Anders Öfvergård

I mitten av september blev det känt att TV4 sparkar Anders Öfvergård efter att han på fyllan begått ett övergrepp på en kollega. Det hela ska ha handlat om att han i berusat tillstånd efter slutfesten för Robinson var på väg att ta ett hyrt terrängfordon för att köra hem. En yngre kvinnlig kollega ska då ha försökt att stoppa honom varpå han grep tag i hennes handleder och inledde en brottningsmatch.

Tidningen Expressen rapporterar även om andra personer som vittnat om hur ”Anders Öfvergårds hårda attityd tillåtits prägla arbetsmiljön runt honom”. Det är alltså inte bara jag som upplevt honom som aggressiv, oresonlig och ytterst otrevlig. Den attityden verkar vara en del av hans personlighet och den har också drabbat hans kollegor. Framgångarna på TV4 tycks ha gett honom hybris, han verkar tro att han är en stor programledare som kan tillåta sig att göra vad som helst, till och med att köra på fyllan. Men nu är han färdig på TV4, och förhoppningsvis slipper vi se hans elaka nuna i rutan mer. Jag tackar TV4:s programdirektör Viveka Hansson för kraftfullt agerande.

Karma slår tillbaka

Ja du Anders Öfvergård, karma hann ifatt dig tillslut. Om du inte vet vad karma innebär så kan jag upplysa om att det man ger till andra förr eller senare slår tillbaka på en själv. I ditt fall var karma skoningslös och du har nu hamnat i samma rännsten som ett par tidigare hybrisstinna programledare på TV4. Där kan du sitta och tänka över dina gärningar, inte minst de där du lurat Fuskbyggarnas tittare med hjälp av lögner och förtal. 

Jag tycker inte ett dugg synd om dig, du har fått vad du förtjänar. Med dina aggressiva och lögnaktiga metoder försökte du att sänka mig och mitt företag och nu sitter du själv i det sjunkande skeppet. Är det inte ironiskt? Jag har dessutom svårt att tro att det är denna enskilda händelse som gör att TV4 bryter med dig, du har säkert mer skit i bagaget och jag är är inte förvånad om det du och ditt team gjorde mot mig är en del av detta. 

Som en liten upplysning till dig kan jag berätta att jag jobbar på, bygger hus och säljer dem. Mitt liv är som vanligt igen medan du har fått smaka på din egen beska medicin. Känns det inte lite bittert att din hybris var det som ledde dig rakt ner i rännstenen? Jag ska ge dig ett tips; en kurs i ödmjukhet och empati är exakt vad du behöver …