Bolagsförsäljningen

I programmet anklagades jag för att bolagsförsäljningen var mitt sätt att smita undan ansvar för färdigställandet av Ronny Johanssons och Malin Larssons hus. Genom att bygga upp ett drama runt hur Anders Öfvergård och Josephine Freje Simonsson tillslut ”lyckades hitta mig” fick produktionsteamet det att framstå som att jag gjort allt för att hålla mig undan. Och försäljningen av Zilex var deras grädde på moset, självklart var försäljningen en skenmanöver för att komma undan ansvar. Enligt dem.

Inget av detta är sant mer än att jag sålde bolaget. Det såldes via en mäklare och jag var mycket noga med att i ett avtal försäkra mig om att den nya ägaren, som jag aldrig träffade, skulle fullgöra bolagets ansvar gentemot befintliga kunder. Pågående projekt skulle övertas och färdigställas och där ingick givetvis även Ronnys och Malins hus. (Avtalet finns att se för var och en som är intresserad).

När är det egentligen läge att sälja ett bolag? Ett företag med ständigt pågående entreprenader måste vid en försäljning bryta någonstans och denna gång råkade Ronny och Malin hamna i kläm. Jag frånsäger mig allt ansvar för att de nya ägarna inte fullföljde avtalet, jag gjorde allt i min makt för att allt skulle gå rätt till och att inga kunder skulle bli lidande. Att det finns oseriösa köpare av bolag är inget som jag kan ställas till ansvar för.

Faktum är att jag under en längre tid känt att jag ville avyttra Zilex, jag hade under flera år funderat på att sluta arbeta för privatpersoner. Jag hade redan Vesta Community och ville fokusera på egna projekt. Men försäljningen av Zilex lyckades givetvis Anders Öfvergård och Fuskbyggarnas produktionsteam vända mot mig genom att manipulera tittarna att tro att bolaget såldes av helt andra skäl. Ronny och Malin framställdes som offer som det var svårt synd om och alltihopa var mitt fel. Mina argument togs det ingen som helst notis om, att Ronny Johansson och Malin Larsson hade en skuld till mig på 200 000 kr trollades helt bort i programmet. Det var på grund av deras uteblivna betalning som arbetet hade stoppats, paret hade fått slut på pengar och löste sitt finansiella problem genom att kontakta Fuskbyggarna som helt okritiskt svalde allt de sa.